/100 ÅRS JUBILÆUM

100 ÅRS JUBILÆUM

Morsø Skakklub tyvstarter jubilæumsfest!  –

 

Næste år kan Morsø Skakklub fejre 100-års jubilæum. Men det kan skakklubben ikke vente på, og tyvstarter derfor jubilæumsfesten med et helt unikt tilbud til alle skakinteresserede på Mors, Glyngøre og Vildsund. Morsø Skakklub tilbyder alle, både unge og ældre, drenge, piger, mænd og kvinder gratis medlemskab af skakklubben i et år.
– Det er en helt unik mulighed for skakinteresserede til helt gratis at prøve sig selv af i en rigtig skakklub. Vi er meget glade for at kunne tilbyde denne mulighed, som kun har været mulig gennem et samarbejde med 9. hovedkreds, som er en paraplyorganisation for skakklubber i Midt- og Vestjylland, udtaler holdleder Claus Hansen.
Gratis medlemskab i et år!
Tilbuddet om gratis medlemskab gælder fra i dag og frem til 30. juni 2020. Det vil sige, at man skal melde sig ind i Morsø Skakklub i denne periode, hvis man vil spille gratis i et år. Det gratis medlemskab starter således fra indmeldelsesdatoen og et år frem. Der er kun en betingelse; man må ikke have været medlem af en skakklub under Dansk Skak Union i de foregående tre år.
Sæsonstart torsdag den 22. august
Morsø Skakklub tager hul på den nye sæson 2019-2020. Første klubaften er torsdag den 22. august kl. 19, hvor der ligeledes vil blive holdt åbent hus. Alle er som sædvanlig meget velkomne til at kigge forbi og få et spil skak.

 

Mere end 100 år med skak

Engang var der mange skakspillere og flere forskellige skakklubber på Mors. Helge Bak fra Morsø Skakklub har været i arkiverne og har fundet frem til at Nykøbing Skakklub blev oprettet den 5. januar 1920 og Morsø Skakklub blev første gang omtalt i avisen den 13. december 1912. Derudover har der været skakklubber i mange andre byer på Mors. I dag er der kun én skakklub tilbage på Mors – Morsø Skakklub.
– Der har været mange skakklubber på Mors i tidens løb. Det er et stort puslespil, som det er svært at få overblik over, fordi der har været så mange klubber og fordi nogle klubber har været nedlagt i perioder, hvorefter de er genoprettet. Derudover er det ikke altid så nemt at søge i gamle dokumenter og aviser, hvor teksten står med ”krøllede” bogstaver. Men det er spændende at grave historien frem, udtaler Helge Bak.
Morsø Skakklub vil meget gerne høre fra folk, som har kendskab til de forskellige skakklubber på Mors. Det kan være egne skakhistorier eller historier, som man har fået fortalt af sin far eller bedstefar. Morsø Skakklub kan kontaktes via morsskak.dk eller mød op på en klubaften og fortæl din historie.

Kontakt oplysninger: / Morsø Skakklub, Holdleder Claus Hansen, Tlf.: 51 97 81 97, E-mail: info@morsskak.dk, www.morsskak.dk