/NY MAND PÅ POSTEN

NY MAND PÅ POSTEN

Ny leder til Morsø Folkebibliotek rammer plet  –

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Søren Knøs Christensen til at efterfølge Ilse Klink Jakobsen som leder af Morsø Folkebibliotek. Den nye leder roses for sine samarbejdsevner, sit engagement og for sin opfindsomhed.

27 søgte stillingen til at støbe fremtiden som biblioteksleder i historiske rammer på Mors. Der har været nogle rigtig gode bud på en ny leder, og særligt en kandidat ramte plet hos ansættelsesudvalget med sine stærke menneskelige egenskaber og erfaring. Søren Knøs Christensen kommer fra en stilling som bibliotekar på Langeland Bibliotek, hvor han blandt andet har haft ansvar for børnebiblioteket og alle dets aktiviteter.

– Vi er meget begejstrede for at kunne melde ud, at vi har valgt Søren Knøs Christensen som ny leder. Med sin opfindsomhed, samarbejdsevner og engagement, tror vi på, at han kan være med til at videreudvikle vores fantastiske bibliotek, så det forsætter med at være relevant for både små og store, fortæller Torben Gregersen, som er direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune, og forsætter:

– Vi tror også, at han med sin fornemmelse for brugerne og sine idéer kan være med til at finde nye måder at bruge biblioteket på i fremtiden. Vi hat netop lagt vægt på at finde den helt rigtige til at videreudvikle biblioteket, medarbejderne og samarbejdet med de mange aktører, så biblioteket også fremover skaber stor værdi for øen, understreger han.

En drøm at blive leder

Den nye leder glæder sig til at flytte til Mors og har første arbejdsdag om få uger.

– Jeg glæder mig helt vildt til at komme til Mors og blive en del af holdet. Jeg trives bedst, der hvor tingene sker, og hvor vi sammen er med til at skabe de bedst mulige og mest interessante rammer for brugerne. Jeg mener også, at jeg kan bidrage med innovativ tænkning til videreudvikling af de bibliotekstilbud, som er med i Morsø kommunes kulturstrategi, fortæller Søren Knøs Christensen og tilføjer:

– Det har længe været en drøm for mig at blive leder. Jeg har altid fået at vide i mit arbejdsliv, at jeg burde kaste mig ud i det. Jeg er motiveret af arbejde med mennesker og at få det bedste frem i dem. Det er en kæmpe tillidserklæring, jeg har fået fra Morsø Kommune, og den vil jeg ydmygt tage imod, siger han

Erfaring og personlige egenskaber

Søren Knøs Christensen er uddannet bibliotekar og har i nuværende og tidligere jobs ofte været igangsætteren og ansvarlig for større kulturevents, nye samarbejdspartnere og driftsmæssige udfordringer. Han har også haft ledelsesansvar på afdelingsniveau i forskellige biblioteksorganisationer. I sin tid som bibliotekar i bl.a. Grønland og på Langeland har han haft afdelingsansvar i børn og ungeafdelingen. Det har givet ham en god og grundlæggende ballast i

forhold til at arbejde strategisk med udvikling, medarbejdere og i særdeleshed samarbejdsorienteret med partnerskaber udenfor biblioteket.

Søren Knøs Christensen er 41 år og bor på Langeland. Fritiden bruges så meget som muligt på alt det, han synes er sjovt og dejligt, hvilket for eksempel er at være sammen med hustruen Nicole, hunden Teddy og katten Anton. For tiden spiller han floorball på et motionshold, som han startede op med en kollega. Han er også glad for naturen og understreger, at Mors virker som det helt rigtige sted.