/386.847 kr.

386.847 kr.

Lokalafdelinger af Round Table støtter Knæk Cancer  –

Netværksforeningen Round Table i Thisted og Nykøbing har, sammen med resten af landets klubber, indsamlet næsten 400.000 til Kræftens Bekæmpelse. Pengene overdrages officielt i forbindelse med Knæk Cancer-showet på TV2 lørdg aften.

Det er første gang Round Table har indsamlet og doneret et beløb af den størrelse til velgørenhed.

– Det er fantastisk at se, hvordan vi i en forening som Round Table kan rykke sammen på landsplan, og bidrage med et beløb af denne størrelse. Da indsamlingen startede, troede jeg ikke vi vil kunne indsamle et så stort et beløb, hvilket også vidner om, at kræft er noget de fleste kan forholde sig til, da vi alle har venner, familie eller kolleger, der er ramt af sygdommen, udtaler Per Svalgaard der for formand for Round Table i Thisted.

I alt er det blevet til hele 386.847 kr., der er indsamlet via blandt andet salg af en velgørenhedsnål, til medlemmer i alle landets klubber. Nålene er også produceret i 135 nummererede og unikke eksemplarer, der er blevet solgt på auktion. 21 personer valgte dog muligheden for at købe en af de nummererede nåle fri af auktionen for 4.700 kr., i stedet for at vente på højeste bud.

– Idet der var tale om nummererede nåle, gav det anledning til konkurrence om at erhverve den nål, der svarer til nummereret på den klub, man er medlem af – både fra klubbens egne medlemmer og naboklubberne, fortæller Frank Pedersen fra RT47 Kalundborg, der er en af idémændene bag projektet.

Målet var oprindeligt at indsamle de 10.000 kr. til Knæk Cancer, der giver adgang til at blive vist i bunden af skærmen under showet. Da indsamlingen gik igang i januar blev der dog solgt næsten 1.000 nåle til 47 kr. pr. stk., hvormed der alene den dag blev indsamlet 47.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Det gav anledning til at sætte et nyt mål om at indsamle 100.000 kr., der dog også hurtigt efter blev opnået.

Samlet set er der solgt 2.200 nåle, der sammen med andre tiltag har resulteret i det samlede beløb på 386.847 kroner.

Artiklen er fra Limfjord update