/AFSTANDS- KRAV ELIMINERET PÅ EUC NORDVEST

AFSTANDS- KRAV ELIMINERET PÅ EUC NORDVEST

Godt nyt for både elever og virksomheder

En ny forsøgsordning giver EUC Nordvests skolehjem, i både Thisted, på Mors og i Thyborøn, mulighed for at tiltrække elever fra hele landet til skolens erhvervsuddannelser. Det er godt nyt både for eleverne, men bestemt også for de lokale virksomheder, som nu får hele Danmark som sin markedsplads, når de skal have besat elevpladser.

EUC Nordvest er nemlig én af blot 12 skoler, der i de kommende tre år får mulighed for at åbne skolehjemmenes døre for elever, der ønsker at tage en erhvervsuddannelse på EUC Nordvest til trods for, at de er bosiddende tættere på en anden erhvervsskole.

Som reglerne er i dag, er man kun berettiget til en plads på skolehjem, såfremt man har mere end fem kvarters transportafstand til nærmeste erhvervsskole. Eneste undtagelse er, hvis der er særlige årsager til, at man har behov for at flytte hjemmefra for at få hjælp til at gennemføre ens uddannelse

Med indførelsen af en ny forsøgsordning åbner Børne- og Undervisningsministeriet nemlig op for, at alle der ønsker at bo på skolehjem, mens de tager en erhvervsuddannelse, nu frit kan tilmelde sig såvel uddannelse som skolehjem på én af de 12 skoler, der er med i forsøget. Kravet om, at man skal vælge nærmeste erhvervsskole er således elimineret – til gengæld fastholdes kravet om, at man skal have min. fem kvarters transporttid til den valgte skole.

– Forsøgsordningen er også et stærkt trumfkort, når det handler om at matche lærepladssøgende elever med lokale virksomheder. Er man fx bosat i et område, hvor det er svært at finde læreplads inden for ens fagområde, og kan man se, at mulighederne er bedre i Vestjylland, ja så kan man nu vælge at tage den ønskede uddannelse på EUC Nordvest og finde en lokal læreplads her, mens man bor på skolehjemmet, siger Michael H. Thomsen, der er afdelingsleder for skolehjemmet i Thisted.

På EUC Nordvest gælder ordningen både for skolehjemmet i Thisted, for kostskolen på Nordic Food College på Mors og for kostskolen på Fiskeriskolen i Thyborøn.

Forsøgsordningen er etableret i et forsøg på at skabe en større mobilitet blandt erhvervsskole-elever og gøre erhvervsskoler i tyndt befolkede områder til et mere attraktivt valg. Ordningen løber frem til 31. december 2022.

Foto: EUC Nordvest