/ALT FOREGÅR EFTER BOGEN

ALT FOREGÅR EFTER BOGEN

Naboer generet af sort, stinkende røg

 

Sort, stinkende røg fra den nyetablerede genbrugsvirksomhed Viking Recycle i Tødsø på Mors har i denne uge generet de nærmeste naboer i en sådan grad, at flere har valgt at klage til kommunen.

Virksomheden har fået en miljøgodkendelse til termisk at behandle olieforurenet sand, dvs. ved hjælp af varme at brænde de forurenende stoffer i sandet af. I mandags kontaktede virksomheden kommunen og oplyste, at man gerne i opstartsfasen vil udføre nogle forsøg i forbindelse med forbrændingen. Og det er altså årsagen til den sorte stinkende røg, som nogle af naboerne har beskrevet som en stank af brændt gummi.

– Det er ikke et udtryk for den normale drift på virksomheden, men det er et udtryk for at det er noget vådt sand som man prøver at køre nogle forsøg på nu her, for at få anlægget i drift, fortæller civilingeniør ved Morsø Kommune Carsten Egeris Lund, der dog samtidig understreger, at det ikke skal være en permanent løsning.

– Det er ikke noget der skal fortsætte over lang tid, og det skal ikke være en permanent tilstand det her. Det er et spørgsmål om, at de i nogle dage kører anlægget ind.

Der er ikke indtil videre sat en grænse på hvor længe testforsøgene på virksomheden må stå på:

– Det er noget jeg vil kontakte virksomheden omkring med det samme, og få en snak om hvor længe det her testforsøg skal køre, fortæller Carsten Egeris Lund.

 

Det korte af det lange er, at det er helt efter bogen. Det eneste der nu skal afklares er, hvor længe forsøgene på stå på – og det er det, som virksomheden og Morsø Kommune nu indgår en dialog omkring.

Vilsund Shells, der på samme grund har et tørreri af muslingeskaller, ejer halvdelen af Viking Recycle.

Privatfoto

 

Artiklen er fra Limfjord Update