/BORGMESTER SIGER TAK

BORGMESTER SIGER TAK

Mors borgmester: – Tak for indsatsen i en svær tid

I anledning af Corona-krisen udtaler Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen:

Danmark står p.t. i den mest kritiske situation siden 2. Verdenskrig.

Både de sundhedsmæssige og de økonomiske problemer som følge af smitten med Corona-virus sætter alle dele af samfundet og hver enkelt af os på en meget svær prøve. En prøve, der kun bliver sværere af, at vi ikke ved, hvordan krisen vil udvikle sig over de kommende uger.

I denne dystre situation må jeg alligevel glæde mig over det samfundssind, der bliver udvist både landsdækkende og lokalt. På Mors oplever vi, at borgerne tilpasser sig de anbefalinger, der gives fra myndighedernes side, og vi ser, at rigtig mange er parat til at hjælpe, hvor de kan. Det samme oplever vi i den kommunale organisation, hvor der bliver ydet en virkelig massiv indsats trods svære vilkår.

Vi skal passe på os selv og hinanden, og derfor er de fleste medarbejdere i administrationen sendt hjem for at arbejde der. Det i sig selv kan være en frustrerende oplevelse, så en stor tak til jer.

Men vi skal som kommune samtidig yde den nødvendige pleje til de svageste og mest sårbare borgere. Det kræver en betydelig indsats på de kommunale institutioner, i hjemmeplejen, på Morsø Afklaringscenter, i administrationen og blandt medarbejderne i de mange funktioner, der skal fungere trods krisen. Tusind tak til de medarbejdere, som får denne vigtige del af den kommunale drift til at fungere alle døgnets timer.

Også tak til de medarbejdere der er hjemsendt, efter at skoler og dagtilbud blev lukket, og som nu sikrer nødpasningen og hjemmeundervisning.

Og ikke at forglemme en tak til direktionen og ledende medarbejdere, som på bedste vis muliggør, at der kan træffes de nødvendige beslutninger, og at hele organisationen fungerer.

Vi skal også huske, at selv de sejeste af vores medarbejdere kan blive ramt af karantæne.

Derfor kan vi få brug for tålmodighed og forståelse fra alle.

Tak også til mine kolleger i kommunalbestyrelsen, som bakker op og er med til at træffe de nødvendige beslutninger omkring arbejdet i udvalgene m.v.

Sammen skal vi klare denne krise, så samfundet kan fungere normalt, når vi kommer ud på den anden side. I den forbindelse deler jeg naturligvis erhvervslivets bekymringer og håber, at regeringens hjælpepakker trods alt kan være et af de værktøjer, der hjælper vores virksomheder igennem krisen. Også her vil Morsø Kommune hjælpe, hvor det er muligt.

Ingen ved, hvordan Corona-krisen vil udvikle sig i de kommende dage og uger, og det er forståeligt, at mange er bekymrede. Her vil jeg henvise til Hendes Majestæt Dronningens appel til os alle sammen: ”Jeg kan godt forstå, at mange er urolige og bekymrede, for vores virkelighed er blevet vendt på hovedet. Hvad vi gør, og hvordan vi handler i disse dage, kan blive afgørende for, hvordan situationen udvikler sig i de nærmeste uger”.

Morsø Kommunes beredskab er på arbejde 24 timer i døgnet. Vi følger nøje udviklingen og hjælper, hvor der er behov. Vi gør det nødvendige i den fælles indsats for at bremse smittespredningen.

Afslutningsvis vil jeg gøre dronningens ord til mine egne:

”I farens stund holder vi sammen. Det ligger dybt i os mennesker og falder os naturligt her til lands. Denne gang skal vi vise sammenhold ved at holde afstand. Det er naturligt, at vi er bekymrede, men lad os sammen skabe nyt håb i en svær tid”.

Foto: Morsø Kommune

Artiklen er fra Limfjord update