/DET GODE VEJR DRILLEDE

DET GODE VEJR DRILLEDE

Godt vejr drillede Vilsund Blue 

 

Det gode danske sommervejr drillede skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S, der har hovedkontor på Mors. Kombinationen af en varm sommer og muslinger, er nemlig ikke optimal.

 – Vi oplevede fiskeristop i lange perioder, ligesom det varme vejr spillede ind på kødprocenten i skaldyrene. Den kombination har betydet en laverede indtjening i år end sidste år. Det er imidlertid sådan det er, når man arbejder med muslinger, siger adm. direktør Søren Tjørnelund Mattesen, Vilsund Blue A/S.

 Vilsund Blue A/S kommer ud med et overskud på 4,9 mio. kr. for regnskabsåret 1. oktober 2017 til 30. september 2018 mod 12.4 mio. kroner året før.

 – vores udfordring er adgangen til råvarerne. Konkurrencen fra udlandet har indflydelse på, om vi kan producere til konkurrencedygtige priser. Derfor kigger vi også hele tiden på, hvordan vi kan optimere produktionen både for at være konkurrencedygtige, men også for at spare på fx. energiforbruget, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

Vilsund Blue forventer en fortsat god udvikling i selskabets aktiviteter i indeværende år. Resultatet forventes at være bedre end resultatet i 2017/18. Selskabet har en balance på godt 171,3 mio. kroner og en bundsolid egenkapital på 106.9 mio. kroner.

Tekst og foto fra Christian Kjeldsen