/DONERER KR. 300.000
Ny bygning

DONERER KR. 300.000

Kunstfond donerer 300.000 kr. til Limfjordsteatret  –

Statens Kunstfond har netop bevilget 300.000 kroner til et nyt kunstværk af Søren Behncke til det nye teaterhus på Limfjordsvej i Nykøbing.

Pengene kommer fra puljen “Kunst i det offentlige rum” og går til honorar til kunstneren Søren Behncke – også kendt under kunstnernavnet Papfar. Med inspiration fra nogle af øens unge, skal han udsmykke multisalen i det nye teaterhus, som primært er beregnet på aktiviteter for netop børn og unge.

– Vi er rigtig glade for, at kunstfonden har valgt at støtte vores projekt, som vil give os et unikt værk af en respekteret dansk kunstner, siger teaterleder Gitta Malling.

Limfjordsteatret har investeret i udarbejdelsen af en langsigtet kunststrategi for at sikre en sammenhængende vision for udsmykningen af det nye byggeri.

– Vores mål har lige fra starten været at skabe et teaterhus af så høj arkitektonisk og kunstnerisk kvalitet, at det i sig selv gør det til et besøg værd. Bevillingen fra Statens Kunstfond er det første skridt på vejen, og det er vi meget taknemmelige for, siger hun.

Tegneserieagtigt
At teatret netop har ønsket et samarbejde med Søren Behncke skyldes især hans legende og humoristiske, tegneserieagtige stil.

Med støtte fra Statens Kunstfond skal kunstneren Søren ”Papfar” Behncke udsmykke Multisalen i det nye Limfjordsteater, hvor især børn og unge vil få deres gang.

Foto: Iben Kaufmann

– Vi havde et fantastisk samarbejde med ham, da han lavede scenografi til forestillingen ”Instrumentet”, hvor alt var opbygget af pap. Vi synes, hans udtryk passer godt til en sal, som i overvejende grad vil blive brugt af områdets børn og unge, siger Gitta Malling.

Til november rykker kunstneren ind i huset, hvor han i første omgang skal have en workshop med unge fra Morsø Gymnasium og deres lærere. Med udgangspunkt i de unges tanker og historier om Mors går han i januar-februar i gang med selve værket.