/FÆRGEGALLERIET

FÆRGEGALLERIET

Fernisering på Feggesund i Færgegalleriet  –

Feggesundfærgen har sit eget galleri. Tirsdag den 25. juni åbner en ny udstilling i det gyngende galleri, og alle er velkomne.

Det må være et af de gallerier i Danmark med den skønneste udsigt. Snart bliver der endnu mere at kigge på under færgeturen over Feggesund.
Otte kunstnere fra Mors og Thy vil nemlig udstille deres billeder på færgen. Det drejer sig om i alt 20 værker af de lokale kunstnere.

Udstillingen åbnes tirsdag den 25. juni kl. 15.30, når det røde bånd klippes af formand for Mors Thy færgefart I/S Viggo Vangsgård.

  • Sidste år startede vi med at have et færgegalleri, som blev godt modtaget så vi ønsker at fortsætte denne tradition. Vi vil gerne give vores passagerer et hav af gode oplevelser på overfarten. Kunsten er et godt supplement til at nyde fjorden, kysterne og kigge efter sæler, mens man får sig en gratis kop kaffe ombord, siger Viggo Vangsgård.

Folder med kunstnernes gallerier
Han fortæller, at i år er samarbejdet omkring markedsføringen af Færgegalleriet udvidet med turistforeningen både på Thy og på Mors. Der er fremstillet en folder med et kort, hvor udstillerne er ”plottet” ind, så man forhåbentlig også får lyst til at besøge kunstnernes egne gallerier på en rundtur i lokalområdet – en kunstrute.

Folderen med Kunstruten ligger på færgen og hos de deltagende kunstnere, og andre med kunstprodukter/ kunsthåndværk og gallerier samt på turistkontoret i Thisted og Nykøbing.

Det er tanken, at færgegalleriet kan besøges under overfarten, men man kan jo også bare blive på færgen for at studere kunstværkerne i længere tid end overfartstiden fra Thy til Mors.