/FØRSTE GIGABIT-KOMMUNE

FØRSTE GIGABIT-KOMMUNE

Fibernet vigtigt for fastholdelse og tiltrækning af virksomheder   –

 

Når Thy-Mors Energi færdiggør udrulningen af fibernet på Mors inden udgangen af 2019, bliver Morsø kommune landets første Gigabit-kommune.

Med 1 Gigabit internet får alle i kommunen adgang til en digital infrastruktur i verdensklasse, og det er et vigtigt parameter for det lokale erhvervsliv, mener Bjørn Filtenborg, ejer af Vognmand Filtenborg:

– Med lynhurtigt internet forestiller jeg mig, at man i større grad kan fastholde nuværende virksomheder i Morsø Kommune. Men det giver også mulighed for at tiltrække nye. Det bliver mere attraktivt at drive virksomhed på Mors, og det er samlet set en stor gevinst for øen, siger han.

Bjørn Filtenborg er af den overbevisning, at den digitale infrastruktur er livsnerven i en virksomhed. Da han i 2017 flyttede sit domicil på Nørrebro i Nykøbing, spillede fibernettet en stor betydning for det endelige valg.

– Da vi flyttede virksomheden, ville vi bare have det bedste. Det har vi fået nu. Fibernettet kører som det skal, det er driftssikkert og lynhurtigt. Det er vi glade for, slutter Bjørn Filtenborg.