/HJÆLPE PAKKE MÅSKE PÅ VEJ

HJÆLPE PAKKE MÅSKE PÅ VEJ

Regeringen foreslår hjælpe pakke til små virksomheder

Mange små virksomheder og selvstændige er i øjeblikket presset økonomisk af corona situationen.

Derfor foreslår regeringen en række midlertidige tiltag til at hjælpe især de mindre aktører i dansk erhvervsliv. Det oplyste finansminister Nicolai Wammen og Erhvervsminister Simon Kollerup på et pressemøde i Finansministeriet onsdag middag.

For de små virksomheder er regeringen parat til at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere har indtjening til at dække. Konkret foreslår regeringen et tilskud fra staten på op til 80 procent af de faste udgifter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) siger, at der ikke er loft på antallet af medarbejdere for de virksomheder, der er i særlig udsatte erhverv. Dermed kan alle virksomheder i de erhverv få 80 procents kompensation for faste udgifter. Det gælder eksempelvis restauranter.

Regeringen er også parat til at sikre kompensation til de selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning.

Her foreslår regeringen at kompensere 75 procent af omsætningstabet – dog vil der maksimalt blive tale om 23.000 kroner per måned.

Hvis den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle, kan kompensationen udgøre op til 34.500 kroner per måned.

 

Læs mere HER

/ritzau/

Arkivfoto: Erhvervsministeriet

Artiklen er fra Limfjord update