/JAZZ I THY
Cæcilie Norby

JAZZ I THY

Jazz i vedensklasse på vej til Thy i marts

Der er lagt op til masser af musikoplevelser for jazz-elskere i hele marts måned, når Spillestedet Thy lægger scene til en lang række spændende koncerter.

Nikolaj Benzon står i spidsen for Nikolaj Benzon & New Funk, der fredag den 1. marts kl. 20.00 giver koncert på Plantagehuset i Thisted.  Med denne dansk/svenske multigenerations-konstellation er der lagt op et nyt kapitel i det funky Bentzonunivers Energiladet og groovy jazzfunk fra skiftende tider. Fra spæde skridt i de tidligere tressere via halvfjerdsernes plateau og lange flipper til nutidens store genresammensmeltninger. Bentzons nye hold ved, hvordan man tvinger et insisterende groove igennem og blæser til ny funky front, lover af Jazz i Thy og Spillestedet Thy, der står bag koncerten.
PH hyldes i Kulturrummet
Den danske forfatter PH´s 125 års fødselsdag fejres i 2019, og i Spillestedet Thy fejrer ham med koncerten ”PH på ny”.   Margrete Grarup og Michael Sunding har fintunet musikken til PH’s tekster og fundet plads til en masse begejstring – med dem bag rattet kører dette stykke danmarkshistorie med dens rigdom af ord nu videre i fuld fart og fineste form. Ser man på PH’s udtryk som tekstforfatter, er spændvidden enorm med alt fra børnerim til revysatire, fra sjov til samfundsrevsende, fra syre til base – og på samme måde spænder Grarup og Sunding musikken op, så den understreger ordenes naturlige PH-værdi. Koncerten finder sted torsdag den 7. marts kl. 19.30 i Kulturrummet på Tingstrupvej i Thisted. 
Jazz-diva indtager Thisted
Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazz-sangerinde og fremstår som en af de toneangivende og mest anmelderroste sangerinder på den europæiske jazzscene. På sit seneste anmelderroste album “European Sisters in Jazz” har hun samlet et hold kvinder, der hver især er stjerner fra den europæiske jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende fornyere på hvert sit instrument. Det er disse fantastiske musikere, der indtager Thisted Musikteater, når Spillestedet Thy og Jazz i Thy inviterer til jazz i verdensklasse fredag den 15. marts kl. 20.00.
Pligten Kalder…. Grin, musik og diskussioner
Der bliver plads til både grin og fremragende musik, når Pligten Kalder går på scenen i Thisted Musikteater fredag den 29. marts kl. 20.00. Der venter publikum en humoristisk koncert vævet sammen af anekdoter og evig diskussion om livet som sådan. Pligten Kalder består af: Johan Olsen, Torben Steno, Peter Jessen og Søren Mikkelsen. Med sig har de det seneste album ”Ungt blod og ny lyd til gamle(s) klager” – der med fabelagtig iscenesættelse af en udgivelse, selvfølgelig kun kan købes på gammeldags vinyl. Spillestedet Thy lover en fabelagtig aften, og billetterne til denne og alle øvrige koncerter er allerede i salg nu på ticketmaster.dk.
Fotos : Pressefotos