/KARRIEREMULIGHEDER VISES FREM
Morsø Kommune

KARRIEREMULIGHEDER VISES FREM

Lokale karrieremuligheder vises frem til studerende i Aalborg og Aarhus  – 


Der er gode muligheder for en karriere på Mors og i Salling. Det kan tusindvis af studerende blive klogere på under Karrieredagene 5. og 6. marts, hvor Morsø Kommune, Morsø Erhvervsråd sammen med de lokale virksomheder BILA A/S og SKOV A/S tager på messe. I år går turen både til Aalborg og Aarhus.

De seneste år er der gjort en fælles indsats for at gøre opmærksom på lokalområdet under den årlige karrieremesse i Aalborg. Her er studerende blevet præsenteret for områdets job- og praktikmuligheder. I år satses der på at nå ud til endnu flere studerende ved også at deltage på messen i Aarhus.

– Vi har været utroligt glade for vores deltagelse på karrieremessen i Aalborg, og i år vil vi prøve at udvide indsatsen ved også at tage til Aarhus. Det er hård konkurrence om de studerendes opmærksomhed, og vi vil gerne nå ud til endnu flere med budskabet om, at vi er et område med en masse attraktive arbejdspladser og en masse godt at byde på, fortæller Ellen Philipsen Dahl formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets og forsætter:

– Det er vigtigt, at vi gør os synlige og viser, hvad vi kan tilbyde, så vi er i de studerendes tanker, når de skal søge arbejde eller finde praktikpladser.

Et stærkt hold
Både til Karrieredagene 5. marts i Aalborg og 6. marts i Aarhus vil Mors være repræsenteret med en stand. Her vil de studerende møde et stærkt hold bestående af Morsø Kommune og Jobcenteret sammen med Morsø Erhvervsråd, som sammen med to markedsførende virksomheder vil stå for at sælge øens jobmuligheder. BILA A/S har igen i år robotter med som blikfang, hvilket fik en flot opmærksomhed sidste år på messen i Aalborg. SKOV A/S er også med som et godt eksempel på en lokal virksomhed med en markedsledende position og et globalt udsyn.

Studerende til Mors
Sidste år på messen i Aalborg blev der med stor succes afholdt en konkurrence, hvor seks personer vandt et 2-dages ophold på Mors med flere virksomheds besøg og herefter kunne opleve Kulturmødet med alt betalt. Konkurrencen gentages i år og med i alt otte vindere, hvor der udtrækkes fire vindere fra Aalborg og fire vindere fra messen i Aarhus.

– Den geografiske afstand og måske også mentale afstand til Mors er stor for mange af de studerende i de større byer, som ikke stammer fra Mors. Den afstand vil vi gerne gøre mindre ved at vise, at man sagtens kan få en god karriere på Mors, siger Per Søndergaard, direktør for Morsø Erhvervsråd og forsætter:

– Vi henvender os også til Morsingboere, som er flyttet fra øen for at studere i enten Aalborg eller Aarhus. De kender øen i forvejen, og for dem handler det mere om at kende til de aktuelle jobmuligheder, som virksomhederne har mange af for tiden. Vinderne af konkurrencen inviteres til Mors, hvor vi viser dem en række lokale virksomheder. På den måde bliver de også ambassadører, der kan fortælle deres venner og bekendte om mulighederne her i området.

Danmarks største job- og karrieremesse
Karrieredagene er Danmarks største job- og karrieremesse for højtuddannede. Det er en rejsende messe, som afholdes i henholdsvis København, Århus, Odense og Aalborg.

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets har været med til at finansiere deltagelsen på messen med leje af stand og konkurrence mm.

For yderligere information, kontakt venligst:

  • Ellen Philipsen Dahl, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets, tlf. 5188 3020 eller ellen.philipsen.dahl@morsoe.dk
  • Per Søndergaard, direktør for Morsø Erhvervsråd, tlf. 4072 5270 eller pso@mer.dk