/KENDT TV-KOK

KENDT TV-KOK

Kendt TV-kok sætter fokus på gode lokale 

fødevarer til HAW DAW i Hanstholm   –

 

Når HAW DAW løber af stablen lørdag den 2. august kl. 13.00-19.00 i Hanstholm Centret, bliver det med fokus på de kvalitetsråvarer fra den øverste hylde, som Hanstholm Havn og Thy er landskendte for at fremelske.

Thy´s store hav- & kystfestival HAW DAW blev første gang afviklet sidste år, og vi kan allerede nu love, at det bliver endnu større end sidste år. Programmet indeholder blandt andet fiskeauktion, musik, følebassiner, konkurrence, smagsprøver, madboder og ikke mindst Danmark for Målene, den store landsdækkende folkeoplysnings kampagne om FN’s 17 verdensmål. Her vil TV-kokken Anne Hjernø, sætte fokus på bæredygtig fødevareproduktion, fortæller Handelschef Michael Vendelbo.

 

Skal skabe oplevelser i Hanstholm

Initiativet til ”HAW DAW I THY” sker i tæt samarbejde med både Thisted Kommune, Thy Erhvervsforum og Thy Turistforening, samt de tre handelsstæder i Thy: Hanstholm centerforening, Hurup handel og Thisted By. 

Vi vil skabe liv og glade dage på centertorvet, så de besøgende får en dejlig oplevelse med hjem, som de vil dele med mange andre. Målet er at skabe rammerne om en HAW DAW der dufter, syner og emmer af haw, kyst og Nationalpark Thy, påpeger Michael Vendelbo.

Lignende arrangementer er afviklet i Hurup – med fokus på Kunsthåndværk – samt i Thisted med fokus på Smagen af Thy.

Arrangementerne skal være med til at skabe et bedre samarbejde mellem de tre byer, styrke markedsføringen til glæde for alle samt være med til at udbrede den gode historie om, at vi elsker Thy, slår Michael Vendelbo fast.

 

TV-kok med fokus på bæredygtighed

Et af dagens mange indslag bliver TV-kokken Anne Hjernøe, der er kendt fra DR1 udsendelserne med Anders Agger.

Det kommer til at handle om fødevarer i balance. Om hvordan vi kan være med til at gøre en forskel for vores egen sundhed og for en bæredygtig fremtid ved at lave små ændringer i hverdagen og i højere grad vælge lokale råvarer, sæsonens råvarer, økologi, kødfrie dage samt at begrænse madspildet, fortæller Michael Vendelbo.

Hvis man fx i højere grad vælger sæsonens råvarer, vil man opleve både at kunne få velproducerede lokalt-dyrkede råvarer til billige penge og med masser af smag. Det er nogle af de ting Danmark for Målene vil bidrage med på deres omkring ti forskellige stande til HAW DAW i Hanstholm Centret. Hertil kommer lokale udstillere og lokale butikker i Hanstholm Centret.

Hele dagen vil der være smagsprøver, musik ved bla. MATROSERNE, salg af fisk i alle afskygninger og underholdning for børnene.

Hanstholm Centret vil bugne af tilbud helt frem til kl. 19.00, og der bliver mulighed for at opleve TV-Kokken Anne Hjernøe på scenen kl. 13.00.

Foto :
PR Fotos

 

Yderligere informationer:

Handelschef Michael Vendelbo, tlf. 2041 4952