/KULTURMØDET

KULTURMØDET

Donation skal styrke talentmiljø på Kulturmødet  –

 

Endnu flere unge skal være med til at sætte kunsten højt på dagsordenen til Kulturmødet Mors.

Takket være en donation fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond er det nu muligt at åbne dørene til et kreativt talentmiljø på Kulturmødet. Donationerne betyder blandt andet, at Kulturmødet får en helt ny camp med overnatning for talenter og unge kunstnere.

Dermed skærper Kulturmødet Mors sit fokus på unge i en ny visionsplan for 2019-2021. Det er den vision, som de to fonde nu støtter med hver 1.110.000 kr. over de næste tre år.

– Danmark summer af stærke unge meningsdannere, iværksættere, kunstnere og kreative ildsjæle, der aktivt bruger kunst og kultur til at tage stilling til verden. Vi har næste generation højt på dagsordenen. Derfor vil vi stille os i spidsen for at styrke ungdommens stemme i den nationale kulturdebat og bringe unge talenter helt frem i rampelyset. Støtten fra Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond gør dette muligt, og det er vi fantastisk glade for, siger Trine Bang, direktør for Kulturmødet Mors.

Talent, fællesskab og inspiration
I år kommer mere end 200 kunstnere, kreative talenter og studerende fra hele landet til at overnatte på Kulturmødets nye camp med bæredygtige telte og fællesspisning morgen, middag og aften.

Når Kulturmødet slår dørene op for de overnattende gæster er det med et stærkt program med KunstLab, master classes og workshops. Her kan de møde etablerede kunstnere, fordybe sig i den kreative proces, inspirere hinanden på tværs af kunstarter, udvikle programelementer til Kulturmødet og få praktisk viden om livet som skabende og udøvende kunstner. Og så skal de selvfølgelig boltre sig i Kulturmødets mere end 450 arrangementer.

Foto: Per Bille

De 200 unge talenter kommer blandt andet fra Designskolen Kolding, Engelsholm Højskole, Brønderslev Forfatterskole og Aalborg Universitet. På sigt er det ambitionen, at op mod 400 unge kunstnere og talenter skal overnatte på Kulturmødet.

– Kulturmødet har en stærk platform, som vi er glade for at være en del af. Vi støtter det her projekt, fordi de unge er det brændstof, vi skal leve af i fremtiden. Derfor er det helt naturligt for os at være med til at få de mange talenter, vi har i kunst- og kulturlivet, til at mødes på Mors, lade sig inspirere af hinanden og forhåbentligt give deres talent et rygstød fremad, siger Steffen Nørgaard, direktør for Spar Nord Fonden.

Ambitionerne om at styrke kunstens rolle i samarbejde med nordjyske børn og unge er en del af Det Obelske Familiefonds fokusområder, der inkluderer både kunst og Nordjylland:

– Det er helt centralt for os at støtte tiltag, der bringer kunst højere på dagsordenen, så flest mulige kan få del i og glæde af kunsten, og her bidrager Kulturmødet på Mors i særlig grad med udvikling, videndeling og inspiration på tværs af grupper, generationer og geografi, siger Michael Bjørn Nellemann, direktør i Det Obelske Familiefond.

– Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mødet mellem de kreative talenter og det etablerede kulturliv samlet set vil styrke Kulturmødet som platform for kulturdebatten i Danmark. Med det styrkede fokus håber vi at kunne give næste generation af kunstnere, meningsdannere og kulturskabere mod, tro på sig selv og luft under vingerne, udtaler Direktør Trine Bang.

Foto: Per Bille

Artiklen er fra Limfjord Update