/KULTURMØDET

KULTURMØDET

Kulturmødet: Opvask med mening  –

 

Kulturmødet Mors arbejder hele tiden på at blive endnu mere bæredygtig.

Som et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring hvordan Kulturmødet kan blive mere bæredygtigt håber man derfor, at folk vil donere sit gamle porcelæn.

Hvis man har gammelt porcelæn, bestik, glas eller krus til at stå – som man ikke bruger, eller som man overvejer at skille sig af med – så tager Kulturmødet med andre ord imod det med kyshånd. På den måde kan Kulturmødet skære ned på brugen af pap og plastik til mad og drikkevarer.

– Vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål i vores samtaler, kunst og oplevelser. Derfor har vi selvfølgelig også fuldt fokus på, at gøre Kulturmødet mere bæredygtigt. I år tester vi forskellige metoder til indsamling og reducering af affald, siger direktør for Kulturmødet Trine Bang.

Desuden er der en sidegevinst ved at genanvende det brugte service. Det kan nemlig skabe uventede møder og snakke over en lille opvask. På Kulturmødet vil der være flere opvaskestationer, hvor der kan skylles af, inden tingene puttes i opvaskemaskine, så de kan bruges igen og igen.

– Vi håber, at folk har lyst til at skylle det service af, som de har brugt, inden det skal i opvaskemaskinen. På den måde, håber vi også, at der kan opstå spontane snakke mennesker imellem, mens de skyller deres ting af. Det synes vi, at man kan kalde en opvask med ekstra mening i, fortæller Susanne Jørgensen, som er en af Kulturmødets koordinatorer.

Frem til starten af næste uge kan man aflevere sit bidrag på Ringvejen 59 eller på Holmen i Nykøbing.

Kulturmødet Mors, som i år afholdes den 22. til 24. august i Nykøbing, blev sidste år besøgt af 24.000 gæster.

Artiklen er fra Limfjord update