/KULTURMØDET

KULTURMØDET

Nye former for frivillighed til Kulturmødet Mors   –

Ingen frivillige – Intet Kulturmøde, Så kort kan det siges.

Derfor er Kulturmødet løbende i gang med se på nye måder at engagere og pleje de mange frivillige – som i år blandt andet får en særforestilling i det nye Limfjordsteater. Udover de mange traditionelle former for frivillighed er der i 2019 også fokus på at få en grønnere profil og styrke værtskabet endnu mere.

Kulturmødet Mors udvikler sig konstant og i takt med nye arrangementer, udtryksformer og ikke mindst erfaringer, er der løbende behov for at se på, hvordan gæsterne oplever mødet, og hvad de frivillige efterspørger.

– Hvert år lytter vi til tilbagemeldinger og forsøger at gøre det endnu bedre. Der har blandt andet været efterspurgt, om vi kan give besøgende mere viden om, hvad der sker, og sørge for at kunstnerne bliver taget godt imod. Derfor har vi skabt et frivillighedskoncept, som vi lige nu kalder velkomstværter, fortæller Susanne Jørgensen, som er frivillighedskoordinator for Kulturmødet Mors.

Frivillighedskoordinator Susanne Jørgensen. Foto: Kulturmødet

– Tanken bag velkomstværterne er, at de har en kærlighed til kultur og skal være med til få både gæster og kunstnere til at føle sig velkomne. Samtidig søger vi nogle personer, som kan hjælpe med at skabe overblik over de mange arrangementer for gæsterne. En slags mobile og imødekommende informationsværter, som måske kan motivere endnu flere til at bakke op, fortæller Susanne Jørgensen.

Frivillige anerkendes
Som en lille anerkendelse arrangeres der hvert år et unikt tiltag, som tak for hjælpen. I 2019 vil alle frivillige til Kulturmødet få muligheden for at komme til en unik særforestilling i Limfjordsteatret inklusiv en guidet rundvisning. Derudover har alle frivillige adgang til frivillighedsteltet, som er fyldt op med kaffe, kage og frugt – samt bløde møbler, hvor man kan hygge sig med ligesindede. Der er naturligvis også forplejning undervejs.

– Jeg har været frivillig i flere år til Kulturmødet, og jeg bliver nærmest helt høj af det fællesskab og den stemning, som opstår, når man er med til at skabe noget helt særligt, fortæller Stine Holmgaard, som er frivillig på Kulturmødet Mors.

Frivillige ved Kulturmødet Mors. foto: Kulturmødet

Der er i gennemsnit cirka 120 frivillige, som hjælper til under Kulturmødet. En typisk vagt er mellem to og fire timer, og koordinator Susanne Jørgensen fremhæver især fleksibiliteten og samværet, som noget af det de frivillige sætter pris på.

– Vi forsøger altid at gøre det så behageligt som overhovedet muligt. Derfor er vi også meget fleksible både med vagter og opgaver, så de matcher folks ønsker og ikke mindst evner. For vi ved, at hvis de frivillige trives og kan mærke, at de gør en forskel, så kan næsten alt lade sig gøre, fortæller Susanne Jørgensen.

Bred pallette af opgaver
Der er brug for hjælp til mange forskellige typer opgaver, som eksempelvis at sørge for, at der ser ordentlig ud i madteltet, hjælpe til på scener under afvikling af arrangementer, og har man hænderne skruet rigtigt på, er der også behov for folk, som kan hjælpe til med opbygning.

– Alle opgaver er beskrevet. Er man i tvivl – så råder den sunde fornuft. Derudover så har man en direkte kontakt til mig, så man er aldrig alene, forsikrer Susanne Jørgensen.

Ønsker man at blive frivillig, så kan man kontakte Susanne Jørgensen på tlf. 29 67 32 02 eller frivillig@kulturmodet.dk. Derefter inviteres man til et frivilligmøde og får en mail med mere information. Kulturmødet Mors afvikles fra d. 22. – 24. august 2019.

Fakta om Kulturmødet Mors
– Kulturmødet arrangeres af den selvejende institution Kulturmødet og realiseres i samarbejde med Morsø Kommune og Region Nordjylland

– Kulturmødet Mors er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur.
– Kulturmødet sætter scenen for vidensdeling, erfaringsudveksling og inspiration på tværs af brancher og skaber oplevelser, der gør kunsten nærværende for borgere i alle aldre
– Kulturmødet Mors engagerer kulturlivets aktører, politikere, fonde, erhverv og mediefolk
– Kulturmødet Mors støttes af Kulturministeriet samt en række fonde og sponsorer
– Kulturmødet Mors afholdes i 2019 for syvende gang
– I 2018 deltog ca. 25.000 i Kulturmødet Mors
– Læs mere på www.kulturmodet.dk

Artiklen er fra LIMFJORD UPDATE