/LOCAL COOKING

LOCAL COOKING

Lokale råvarer i fokus ved årligt tilbagevendende event  –

 

En konkurrence, hvor restauranter fra  lokalområdet dyster om at lave den bedste ret baseret på lokale råvarer.

Det er hvad Thy Erhvervsforum er ved at stable på benene i det der skal være en årlig tilbagevendende lokal event.

Local Cooking, som konkurrence-eventet hedder, gennemføres over hele landet som regionale restaurantkonkurrencer, men nu ønsker det lokale erhvervsforum i samarbejde med bl.a. Regional Madkultur Thy-Mors at arrangerer det lokalt.

Initiativet og projektet har til formål at få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter. Ideen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet.

Planen er at invitere 15 restauranter fra Thy og Mors til at komme med et bud på en speciel hovedret med mindst 75 % lokale råvarer. Fem af disse restauranter vælges bagefter til at deltage i den lokale konkurrence. Den lokale vinder deltager efterfølgende i en finale, hvor vindere fra hele landet dyster om at blive landets bedste spisested for lokale råvarer. Finalen i år afholdes i Aarhus den 8. september.

Den lokale udgave af Local Cooking afholdes i Thisted i slutningen af august i forbindelse med SKILLS-eventet. De færdige retter vurderes af professionelle dommere.

Dommerpanelet består af følgende (indtil videre):
– VM guldvinder ved Bocuse d’or, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel
– Stjernekok og thybo Anita Klemensen, tidligere ejer af Den røde Cottage og Den gule Cottage
– Madanmelder fra Nordjyske, Lars Bang
– En repræsentant fra kokkelandsholdet

Local Cooking vil i 2019 blive afholdt i Thisted dog uden samarbejde med Morsø Kommune. Udmeldingen fra Morsø Kommune er dog, at de har rigtig mange fødevaretiltag i år og derfor ikke kan afsætte tid eller midler til projektet i 2019.

Artiklen er fra Limfjord update