/MANGEL PÅ PLEJE – OG AFLASTNINGS – FAMILIER

MANGEL PÅ PLEJE – OG AFLASTNINGS – FAMILIER

Morsø Kommune mangler plejefamilier

Der mangler pleje- og aflastningsfamilier i Morsø Kommune, som kan være med til at gøre en stor forskel for et barn, som trænger til omsorg, tryghed og stabilitet i tilværelsen.

Derfor inviteres der til fyraftensmøde den 5. marts, hvor man kan hører mere om den givende opgave.

Hvert år er der børn, som får et nyt hjem i Morsø Kommune. Lige nu er der lokale børn, som venter på at få en godkendt plejefamilie. Der mangler familier på Mors, der har lyst, tid og overskud til at gøre en forskel for børn og unge. Interesserede skal kunne tilbyde et barn en opvækst i et miljø med trivsel, udvikling samt nære og stabile voksenrelationer.

Familier i tæt samarbejde med kommunen
Det er god hjælp at hente for familier på Mors, der påtager sig den vigtige opgave at være pleje- eller aflastnings familie. Center for Børn og Familier i Morsø Kommune står klar til at vejlede og rådgive lige fra den første dag. Familierne får den hjælp, de har brug for, så de kan sikre barnets trivsel og udvikling.

Kommunen prioriterer et tæt samarbejde mellem en pleje- eller aflastnings familie og kommunens Familieplejekonsulent.

Få mere viden
Hvis du og din familie overvejer at blive aflastnings- eller plejefamilie, så kontakt kommunen pr. mail, Frank Kruse Jakobsen, familieplejekonsulent: fkja@morsoe.dk eller Lone Vestergaard leder af familie udvikling og forebyggelse: lne@morsoe.dk. Her kan I også høre nærmere om aflønning af pleje- og aflastningsfamilier.

Det kræver ofte nogle særlige kompetencer at have et barn i pleje eller aflastning. Derfor tilbydes relevante kurser, temadage og arrangeres netværksgrupper.

Det ændrer sig hele tiden, hvor mange og hvilke børn, kommunen mangler familier til. Derfor er man også meget velkommen til at sende sin godkendelse fra Socialtilsynet til Familie konsulenten på: fkja@morsoe.dk. Så bliver I kontaktet, når kommunen har en opgave, der passer til jeres familie.

Er jeres familie ikke godkendt, men har lyst til at åbne jeres hjem for et barn med udfordringer, så kan man ringe til Socialtilsyn Nord på telefon: 7233 6930.

Fyraftensmødet finder sted torsdag den 5. marts i tidsrummet fra kl. 17 til 19 i kantinen på Jernbanevej 7, 7900 Nykøbing Mors.