/MORS SKRUER OP FOR FEJRINGEN

MORS SKRUER OP FOR FEJRINGEN

Mors skruer op for fejring af starten på Østerssæsonen 

 

Når Østerssæsonen officielt skydes i gang i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors til oktober, bliver fejringen udvidet fra tre til fire dage.

Det sker for at sikre de danske mesterkokke og tjenere muligheden for at kunne deltage i DM i Østersgastronomi, der sammen med DM i Østersåbning,  DM i Champagnesabling og selve Østers- & Muslingepremieren kommer til at danne rammerne om fire dages østersfest på Mors.
– det har været et ønske fra vores samarbejdspartnere i Kokkeforeningen Danmark om at udvide med en dag, fra tre til fire dage, for at give flest mulige mesterkokke mulighed for at deltage i DM i Østersgastronomi, som vi rykker fra lørdag til søndag. Det ønske har vi selvfølgeligt imødekommet og glæder os over, at flytningen allerede er blevet taget godt imod blandt de kokke, vi glæder os til at se på Mors til oktober, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.
Østersfest med smagsoplevelser i verdensklasse 
De fire dages festligheder starter fredag med “Wine & Dine”, hvor Michelin-kokken Anita Klemensen fra Studenterkilden i Dyrehaven nord for København og med aner i Thy/Mors, sammen med Jens Peter Skov fra Sallingsund Færgekro endnu en gang vil fremtrylle et helt unik menu baseret på lokale råvarer fra Limfjorden og egnen omkring. Et arrangement der har været udsolgt de seneste tre år.
Lørdag bliver der afviklet DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling ligesom publikum får mulighed for at deltage i en champagnebrunch, købe spændende smagsprøver eller hygge sig med et glas champagne i teltet.
Søndag er der DM i Østersgastronomi, hvor flere af landets førende kokke allerede har meldt deres ankomst. Publikum får også mulighed for at købe smagsprøver denne dag. DM-deltagerne  offentliggøres lige inden sommerferien.
Mandag kommer til at stå i børnenes tegn med arrangementet Skaldyrscirkus. Mandag er første mandag i efterårsferien, hvor området er fyldt med turister. Sidste år deltog ikke færre end 300 børn i aktiviteterne.
– ved at gå fra tre til fire dage, giver vi de mange turister, der ankommer til området lørdag på efterårsferie, mulighed for at deltage i det meste af vores program omkring de tre Danmarksmesterskaber  og ikke mindst give dem mulighed for at smage de mange lækre fødevarer, Mors kan præsentere fra fjord og jord til bord. Det passer fint ind i vores strategi om at slå vores position som Danmarks Skaldyrshovedstad fast, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen.
Yderligere information:
Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune, tlf. 2479 2285
Konkurrence ansvarlig for DM Anders Heegaard tlf. 2175 0519
Fotos:
(C) 2019 Morsø Kommune