/MORSØ TEATERKREDS

MORSØ TEATERKREDS

Svejk i 2. verdenskrig  –

 

Mandag den 23. september kl. 19.30 i Morsø Teater, Limfjordsvej 95, Nykøbing Mors, er der sæson- og turnépremiere i Morsø Teaterkreds.

Vi fejrer sæsonstarten med forestillingen ”Svejk i 2. verdenskrig” fra Teatret Møllen med Ole Sørensen i titelrollen, som den gode soldat Svejk. Ole Sørensen fejrer med denne rolle sit 40 års skuespillerjubilæum.

Arrangør er Morsø Teaterkreds.

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, imens de allierede tropper i vest forsøger at finde et fodfæste. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk. Han bor i Prag, der er under besættelse af det nazistiske styre. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, også har han et ganske særligt talent for altid at havne i de mest mærkværdige situationer. Heldigvis har han talegaverne på plads og formår som regel altid at finde en vej ud af problemerne igen.

SVEJK I ANDEN VERDENSKRIG er en humoristisk forestilling baseret på historien af Bertolt Brecht. Forestillingen bliver undervejs akkompagneret af sang og klaverspil. Vi kommer hele følelsesspekteret igennem, når vi møder Svejk og hans sjak på værtshuset i den tjekkiske hovedstad. En by, hvor besættelsesmagten holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.

Original titel: SCHWEYK IM ZWEITEN WELTKRIEG / Forfatter: BERTOLT BRECHT M. MUSIK AF HANNS EISLER EFTER JAROSLAV HASEKS ROMAN / Bearbejdet af: GITTE KATH / Teaterforlag: NORDISKA APS

Instruktør og scenograf: GITTE KATH / Medvirkende: OLE SØRENSEN, UTA MOTZ, KLAUS ANDERSEN, SARA LINE MØLLER OLSEN OG THOMAS JACOB C. RØNNE / Musik: RASMUS STEENBERG / Lysdesign: ESBEN STEHOUWER / Lyddesign: JESPER KRABBE / Teknik: SØREN HASSELGAARD SKAANNING OG BJØRN IBSEN / Kostume: ELSEBETH HEDE

  • Aldergruppe: Fra 15 år
  • Varighed: 100 min. inkl. Pause.

Forud for forestillingen er der gratis introduktion i salen kl. 18.45.

Formanden for Morsø Teaterkreds, Jørgen Bruun Christensen, oplyser, at der stadig er ledige pladser til herlige forestilling. Billetter købes via www.morsoeteaterkreds.dk eller ved indgangen.

Generalforsamling i Morsø Teaterkreds afholdes kl. 17.00 på lærerværelset på Morsø Gymnasium.