/MORSØ TEATERKREDS

MORSØ TEATERKREDS

Dødsdansen  –

En klassiker inden for teater er August Strindbergs drama, ”Dødsdansen”.

Dette drama opføres af Teater 2 i samarbejde med Nørregadeteatret, onsdag den 6. november kl. 19.30 i Morsø Teater, Limfjordsvej 95, Nykøbing Mors.

Morsø Teaterkreds er arrangør.

Dødsdansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som Hvem er bange for Virginia Wolff og Scener fra et ægteskab. Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årerne, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre. Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad, ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer pludselig Alices fætter Kurt. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker, en kamp til stregen.

Hvis der var lidt vindstød i ægteskabet hos Levins i Indenfor murene, så bliver det stormvejr hos Edgar og Alice.

 

Hvorfor har Strindberg kaldt sit ægteskabsdrama for Dødsdansen?

Helt tilbage fra middelalderen har billeder været malet med motiver, der skulle minde os om at vi var dødelige og at vi i døden alle var lige høj som lav. Motiverne var udformet som en kædedans mellem levende og skeletter og kaldtes dødedansen. Det var åbenbart sådan Strindberg så ægteskabet, som en lidelsesfuld runddans indtil døden.

 

Vi vil opleve tre store skuespillere i et sandt trekantsdrama.

Pia Jondal og Waage Sandø oplevede vi i en anden klassiker – Inden for murene og Ole Lemmeke har vi set i forestillingen Bang og Betty.

Det er altså tre gode kendinge, vi byder velkommen til Mors igen.

 

Medvirkende: Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke

Instruktør: Vibeke Wrede

Foto: Per Morten Abrahamsen

Varighed 120 minutter inklusive pause

 

Billetter kan købes via www.morsoeteaterkredsd.dk eller ved indgangen, oplyser formanden for Morsø Teaterkreds, Jørgen Bruun Christensen.