/NU SKER DET SNART
Ny bygning

NU SKER DET SNART

I næste uge sker det: Limfjordsteatret klar til flytning  –

På tirsdag i næste uge forlader Limfjordsteatret det gamle teater i skolegården ved M. C. Holms Skole og flytter ind i det nyopførte teaterhus på Limfjordsvej.

De sidste par måneder er blevet brugt på at pakke det gamle teater ned, mens der samtidig har været fuldt fokus på forestillinger, undervisning samt almindelig administration. Efter weekend ryger de sidste ting i flyttekasser og tirsdag morgen ankommer flyttebilen.

– Vi fik overdraget huset i april, og har brugt måneden på i samarbejde med arkitekt og ingeniør at gennemgå det for fejl og mangler og har fået rettet ting hist og her, fortæller teaterleder Gitta Malling.

I løbet af april er bygningen blevet gennemgået for fejl og mangler, og der er blevet rettet ting hist og her. Nu er huset klar til indflytning.

Indvendigt er det nye teaterhus på Limfjordsvej færdigt, mens der stadig mangler aluplader på facaden. Det skyldes, at den facadebelysning som skal monteres først, blev forsinket på grund af det kinesiske nytår.

Budget på 30 millioner kroner
Gitta Malling videre, at det er et råhus, man nu flytter ind i primært med det gamle inventar.

– Vi har haft et budget på 30 millioner kroner og har prioriteret at bruge dem målrettet på selve opførelsen af det nye teaterhus. Vores fokus har været at få det bedst mulige og mest fremtidssikre byggeri for pengene. Nu arbejder vi så på at søge midler til inventar og kunstnerisk udsmykning. Vi ville jo synes, det var skønt at kunne invitere til åbning af teatret med nye stole til publikum, siger Gitta Malling.

Interessen for at se det nye teaterhus har været overvældende, og der er hele tiden forespørgsler på rundvisninger i det spændende byggeri. Derfor bliver der endnu et par rundvisnings-arrangementer på denne side af sommerferien.

– På Teatrets Dag lørdag den 1. juni vil vi tilbyde rene rundvisninger, hvor vi sender interesserede af sted i små grupper med et kvarters mellemrum, og onsdag aften den 19. juni afholder vi det sidste Hyg & Byg-arrangement, fortæller Gitta Malling. Billetterne kan reserveres på Limfjordsteatrets hjemmeside.

Officiel åbning i september
Herefter må man tålmodigt vente til selve den officielle åbning af teatret den sidste weekend i september, hvor der udover gadeteater og åbningsshow også bliver mulighed for guidede rundvisninger i det nye hus.

Det gamle, blå teaterhus i skolegården bliver pr. 1. juli overtaget af Morsø Kommune.

Historien er fra LIMFJORD UPDATE