/NY REKORD

NY REKORD

Limfjordsturismen på toppen med ny rekord

 

Det går rigtig godt for Limfjordsturismen. For femte år i træk kan kommunerne i partnerskabet Enjoy Limfjorden præsentere vækst i antallet af overnatninger – en vækst på 4,2%. Det samlede antal overnatninger i området har dermed aldrig været højere, og væksten er samtidig over landsgennemsnittet på 4%.

Enjoy Limfjorden er et samarbejde mellem Morsø, Struer, Lemvig, Skive og Holstebro kommuner.

Alle kommuner oplever fremgang, men Holstebro kommune er topscorer med en vækst på 6,6%, tæt forfulgt af Morsø og Struer kommuner med en vækst på 5,8% og 5,1%. Det viser helt friske tal fra VisitDenmark og Danmarks Statistik.

– Vi er i løbet af fem år gået fra lige knap 1,9 millioner overnatninger i området til nu over 2,4 millioner. Det er helt sikkert noget, turismeerhvervet kan mærke, og det er en vækst, som kommer kommunerne til gode i form af nyskabte arbejdspladser. Turismeindustrien og virksomhederne kan godt tillade at klappe sig selv på skulderen. Den store fællesindsats har givet et flot afkast, og flere virksomheder og overnatningssteder melder nu om kapacitetsproblemer i højsæsonen. Derfor bør der arbejdes mere med at udvide skuldersæsonen i området, så opblomstringen kan sikres i fremtiden, udtaler leder af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen.

Partnerskabet Enjoy Limfjorden opløses snart på grund af den nye turismereform, hvor kommunerne skal være en del af nye destinationsselskaber. Holstebro og Lemvig kommuner er en del af Destination NordVestkysten, som også har Thisted Kommune som medlem, og har deres primære indsats i dette destinationsselskab. Kommunerne Morsø, Skive og Struer har dannet Destination Limfjorden.

 

Artiklen er fra Limfjord Update