/OPLEVELSESCENTER PÅ MORS
NYT Limfjordscenter

OPLEVELSESCENTER PÅ MORS

Underskrifterne blev sat til oplevelsescenter på Mors  –

I forbindelse med Finanslov 2018 blev der afsat penge til et nationalt oplevelsescenter for østersturisme på Mors. I forbindelse med den store østersfinale i weekenden, satte borgmester Hans Ejner Bertelsen og Fiskeriminister Eva Kjer Hansen underskrift på den endelige aftale på 18 millioner kroner.

Oplevelsescentret kommer til at ligge i Nykøbing og skal blandt andet forsøge at trække flere turister til Limfjordsøen.

Det forventes, at centret åbner inden for 3-4 år.

Skal styrke den fælles fortælling
I området omkring Limfjorden er der en bred vifte af aktører inden for forskning, industri, fiskeri, erhverv og turisme, og med centret ønsker man at styrke den fælles fortælling, fremme kendskabet til Limfjorden generelt og agere bindeled mellem de forskellige østersmuligheder fra Vadehavet i syd til Limfjorden i Nord.

Etableringen af Oplevelsescenter for Østersturisme ved Limfjorden skal bl.a. ses i sammenhæng med regeringens arbejde for en bredere og bedre udnyttelse af de fisk og skaldyr, som lever i vores farvande og formidlingsarbejdet vil bl.a. fokusere på fem konkrete initiativer:

  • Digital platform
  • Branding af Limfjorden
  • Styrkelse af dansk madkultur og sundhed
  • Styrkelse af lokal industri og erhverv
  • Fremme bæredygtig udnyttelse af naturressourcer

– Havene omkring os bugner af spændende fisk og skaldyr, som vi kan blive meget bedre til at udnytte. Med det her center på Mors får vi sat fokus på især østers og skaldyr -for gastronomien og os alle sammen, siger fiskeriminister, Eva Kjer Hansen.

Arkivfoto: Morsø Kommune

Historien er fra LIMFJORD UPDATE