/ORDKRAFTS PRISEN

ORDKRAFTS PRISEN

Mors-forfatter modtog Ordkrafts Prisen   –

 

Torsdag eftermiddag blændede Aalborg op for dette års litteraturfestival Ordkraft, og i den forbindelse fik forfatter Jens Smærup Sørensen, der kommer fra Nykøbing som den 8. modtager overrakt Ordkrafts Prisen.

Med prisen følger 15.000 kroner og en keramikskulptur.

– Med sine eminente digte, radiospil, debatindlæg, kronikker og romaner har Jens Smærup Sørensen gjort os læsere klogere på det hverdagsliv, der kan være så besværligt at tumle rundt med.

– Og fælles for alle værker er, at de er skrevet i et sprog, som får én til at vende hver side med glæde og fornemmelse af, hvad ord i virkeligheden kan, når de havner i de rette hænder, lød det blandt andet fra direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, som stod for at overrække prisen til den 72-årige forfatter, i hans tale til årets prismodtager.

Jens Smærup Sørensens forfatterskab startede tilbage i 1971 med digtsamlingen Udvikling til fremtiden. Han har senest udgivet værket Jens, som er en personlig erindringsfortælling, der skildrer de mange vaklende skridt og bumpene på vejen til tilværelsen som skelsættende forfatter med 38 udgivelser bag sig.

Historien er fra LIMFJORD UPDATE