/PALOMAT

PALOMAT

Mors-virksomhed præsenterer verdensnyhed på tysk messe

 

De besøgende på den store tyske logistikmesse, LogiMAT i Stuttgart, bliver i år præsenteret for en unik løsning til logistikoptimering hvor et pallemagasin og en mobil robot samarbejder automatisk.

Præsentationen forgår på standen for PALOMAT i Nykøbing. Her kommunikerer en mobil robot fra MiR med pallemagasinet PALOMAT AMR, som fungerer som en palle-buffer og dockingstation. Dermed kan der sikres et stærkt flow i en logistikæde, fordi der med mobile robotter altid kan stables eller afhentes tomme paller i PALOMAT AMR, der har lært robotsprog.

PALOMAT lancerede PALOMAT AGV i marts 2018, og den tog markedet godt imod. Samtidig opstod et nyt ønske fra logistik-folket. Forhandlere af forskellige fabrikater mobile robotter, også kaldet AMR – Autonomous mobile robots – efterspurgte en PALOMAT AMR som en naturlig efterfølger til PALOMAT AGV.

– Vi lyttede til markedet og valgte i 2019 at indlede et samarbejde med verdens ledende producent af mobile robotter, Mobile Industrial Robots. Takket være en meget konstruktiv proces, kan vi nu allerede tilbyde MiRs forhandlere en løsning til fuldautomatisering af pallehåndtering. Det giver mening i en industri med flaskehalsproblemer, konstaterer Majbritt Svane, Area Manager, PALOMAT.

Den nye opfindelse bliver tilgængelig dels hos PALOMATs forhandlere og vil kunne ses på MiR’s online platform for integrerende produkter, MiRGo

Den ny løsning PALOMAT AMR sikrer et stærkt flow i en logistikæde, fordi der med mobile robotter altid kan stables eller afhentes tomme paller i PALOMAT AMR, der har lært robotsprog.

– Når vi kan se muligheder for, at vores slutbrugere kan få endnu større udbytte af vores mobile robotter, så er vi naturligvis klar til at se på det. Med PALOMATAMR kan vores forhandlere sammen med PALOMAT, tilbyde en løsning med MiR500 og MiR1000-robotter, der optimerer håndteringen af tomme paller på ethvert fabriksgulv. På den måde passer PALOMAT AMR perfekt til vores strategi, om at være den mest åbne platform indenfor mobile robotter, vurderer Frederik Spangtoft Poulsen, Product Manager hos Mobile Industrial Robots.

Fælles for PALOMAT og MiR er, at de to danske teknologiproducenter begge er vant til at håndtere et globalt forhandlernet.

– Det skal vi jo kunne, hvis en PALOMAT skal serviceres, uanset om det er i Argentina eller Australien, pointerer Majbritt Svane, PALOMAT, der tilføjer, at PALOMAT også er positiv over for et samarbejde med andre AMR-producenter, så længe service- og ambitionsniveau matcher PALOMATs høje standarder.

Fuldautomatiseret frigør ressourcer
Med løsningen PALOMAT AMR kan en logistikchef frigøre ressourcer brugt på manuel logistik og løft på 25 kilo af paller og allokere dem til andre mere værdiskabende opgaver i en produktion eller et logistikcenter. Opfindelsen skaber således både højere produktivitet og sundere arbejdsmiljø; Den reducerer eller fjerner truckkørsel og forebygger rygskader, klemte fingre eller fødder.

Med PALOMAT AMR kan de mobile robotter MiR1000 fra Mobile Industrial Robots køre ind under PALOMATen og afsætte eller afhente tomme paller. Foto v. Mobile Industrial Robots hos ICM A/S.

En undersøgelse har vist, at der i Tyskland alene sker omkring 40 arbejdsulykker hver eneste dag med gaffeltrucks og palleløftere, og ifølge ESAW (European Statistics on Accidents at Work) har cirka 10% af alle skader forårsaget af gaffeltrucks fået alvorlige konsekvenser for de involverede. PALOMAT AMR sørger for, at der er et jævnt flow og løbende bliver ryddet op på produktionsarealer, også når de ansatte skal have deres velfortjente pauser.

Tjener sig hjem på 12-18 måneder
Mobile robotter kan som udgangspunkt kun hente én palle ad gangen på et rack, ligesom de ikke kan hente palle i gulvniveau, men med et fuldautomatiseret pallemagasin, kan en mobil robot både hente og aflevere alle de paller, der skal til, uden at medarbejdere bliver involveret eller belastet på fysikken. Der kan være 15 paller i en PALOMAT AMR, og med automatisering sikres ensartet docking af pallerne.

Tilbagebetalingstiden på PALOMAT AMR er beregnet til 12-18 måneder. Det originale pallemagasin PALOMAT blev opfundet længe før mobile robotter var en realitet. Det er dansk produceret og så dagens lys i 1992. I dag anvendes det både i fremstillingsindustrien, heriblandt i medicinal- og fødevareindustrien samt i logistikbranchen.

I Danmark er det eksempelvis Tulip, DSV, ABB, LINAK, Kvickly, J.A. Plastindustri og Sydvestjysk Sygehus, der bruger PALOMAT til at styrke workflowet og arbejdsmiljøet.

 

Artiklen er fra Limfjord Update

TAGS: