/RUNDT PÅ 80 DAGE

RUNDT PÅ 80 DAGE

JORDEN RUNDT PÅ 80 DAGE  –

Søndag den 20. oktober kl. 19.30 kan efterårsferien ikke slutte bedre end med et besøg i Morsø Teater, Limfjordsvej 95, Nykøbing Mors, og ved at overvære den hæsblæsende komedie ”Jorden rundt på 80 dage” skrevet af Flemming Jensen, som har gæstet os tidligere med stor succes.

Denne gang er Flemming Jensen ikke selv på scenen, men det er fire garvede skuespillere, der alle har moret os mange gange og gør det igen denne aften.

Jorden rundt på 80 dage er

”Særdeles frit efter Klein & Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som igen var mere end uforskammet frit efter Jules Verne’s ” Le tour du monde en quatre-vingts jours”. Som han til gengæld selv havde fundet på.

Det er det private arvesølv, der er taget frem til lejligheden – og forestillingen er – også – en hilsen til Jesper Klein. Anderledes kan det ikke være. Han og jeg spillede forestillingen op mod 200 gange, og samtlige roller blev spillet af os selv – og ikke andre!
2 mand om 52 roller. Vi styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til det rigtige kostume.

I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og vi udvider personalet, så der nu er fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er altså alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i en Brexit-tid.

Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil ha’ ballade.
Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, så jeg står selv af som skuespiller og sætter mig i instruktørstolen. Dér sidder man godt – ikke mindst fordi vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper og mig.

Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.

Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses, uden at man opdager det.

Desuden er forestillingen i farver – og vi garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!”

Flemming Jensen                      

Medvirkende: Jacob Morild, Thomas Mørk, Kim Hammelsvang og Lisbeth Kjærulff.

Instruktion og manuskript: Flemming Jensen

Scenografi: Kirsten Brink

Musik: Lars Fjeldmose.

Varighed 120 minutter med pause.

 

Der kan stadig købes billetter via hjemmesiden www.morsoeteaterkreds.dk eller ved indgangen. Det fortæller formanden for Morsø Teaterkreds, Jørgen Bruun Christensen, der endvidere oplyser, at Morsø Teaterkreds er arrangør.