/STOR INTERESSE FOR NYE BOLIGER

STOR INTERESSE FOR NYE BOLIGER

Kæmpe interesse for nye boliger i Øster Jølby  –

Planerne om at bygge 8-12 nye udlejningsboliger i Øster Jølby har fået en positiv modtagelse. Det er resultatet af et informationsmøde, hvor kommende lejere vil tage del i udviklingen af projektet.

– Vi havde regnet med omkring 30 deltagere i mødet, og der mødte over 80 personer op. Det kom bag på os og vidner om, at der er en stor interesse for at få etableret lejeboliger i Øster Jølby, og den proces sætter vi i gang nu, fortæller Henrik Rene Christensen, der er formand for bygherrerne Nykøbing Mors Andelsboligforening.
Deltagerne på mødet kom både fra selve Øster Jølby, men der var også et stort fremmøde fra store dele af omegnen.
– Vi havde på fornemmelsen, at der var et behov for lejeboliger i Øster Jølby, da byen er kendt for at have en enorm sammenhængskraft, et sundt foreningsliv og er en by, der gode faciliteter for borgerne herunder dagligvarehandel, bager, et velfungerende sports- og kulturcenter, apotek, lægehus, skole, børnepasning og alt det, man skal have for, at en by fungerer. Alt dette angiver et potentiale til at tiltrække borgere, påpeger Henrik Rene Christensen.
Øster Jølby er da også udpeget som et af tre udviklingsområder af Morsø Kommune. De to andre er Vils og Nykøbing Mors.
Borgere inddrages
Projektet i Øster Jølby er det andet større projekt, Nykøbing Mors Andesboligforening sætter i gang indenfor få år. I 2018 indviede man Klosterparken i Nykøbing – ni nye boliger med udsigt over Fjorden. Her var interessen for at leje boligerne overvældende.
– Belært af erfaringerne fra det projekt gør, at når interessen er så stor i Øster Jølby som den er, kan vi roligt gå videre i processen. Derfor går vi nu i gang med at foretage nogle foreløbige beregninger omkring blandt andet økonomi. Vi forventer at indsende projektansøgningen til Morsø Kommune i slutningen af året, fortæller Henrik Rene Christensen.
Han fortæller samtidigt, at man på mødet i Øster Jølby nedsatte en idegruppe på 20 personer, hvor de potentielle lejere kan komme med input til, hvordan boligerne skal udformes.
– Det er vigtigt for os, at vi bygger moderne og tidssvarende boliger, der opfylder præcis de behov, som vores kommende lejere har, siger Henrik Rene Christensen.
Han forventer, at de nye boliger kommer til at ligge i samme område, som foreningens nuværende boliger på Ansgarsvej i Øster Jølby.
Byggeriet forventes – hvis Morsø Kommune godkender projektet – igangsat i løbet af det næste års tid og boligerne klar til indflytning i 2021.
Yderligere informationer:
Henrik Rene Christensen, tlf. 2119 5156