/STORSEJR

STORSEJR

Morsø Skakklub vandt sikkert over Aulum

 

Tirsdag aften var spillerne fra Morsø Skakklub på besøg hos Aulum. Morsingboerne trak sig sejrrigt ud af opgøret trods det faktum, at den lokale skakklub tidligere har haft det svært mod netop Aulum.

Morsø Skakklub vandt 6½ – 1½.

Et skakparti har en maksimal varighed på 4,5 time. Det vil sige, at hver spiller har 1 time og 45 minutter til de første 40 træk, og en halv time plus opsparet tid til resten af partiet. Hvis man ikke når tidsgrænsen taber man partiet på tid.  Og netop tiden var et tema for partiet på 6. bræt som også blev det længste i holdkampen.

På 6. bræt dystede Morsø Skakklub’s Peder Laustsen mod Aulum’s Lars Bredtoft. Peder Laustsen nåede lige akkurat tidsgrænsen med de første 40 træk, og med den tiltrængte ekstra halve timer udviste Peder Lausten stort overblik i slutfasen, og det endte med at modstanderen måtte give fortabt.

Spil gratis hos Morsø Skakklub
Som et nyt initiativ tilbyder Morsø Skakklub gratis medlemskab i et år. Med det nye initiativ håber klubben at flere fra Mors, Salling og Thy kunne få lyst til at spille skak.

Tilbuddet om gratis medlemskab gælder frem til den 30. juni 2020. Det vil sige, at man skal melde sig ind i Morsø Skakklub i denne periode, hvis man vil spille gratis i et år. Det gratis medlemskab starter således fra indmeldelses-datoen og ét år frem. Der er kun en betingelse; man må ikke have været medlem af en skakklub under Dansk Skak Union i de foregående tre år.

– Vi ved, at der er mange, som spiller skak hjemmefra over internettet, men det giver et andet fællesskab og en større udvikling, hvis man har nogle ligesindede at mødes med og spille med. Så derfor vil vi gerne invitere folk indenfor i klubben, så de kan prøve at spille skak på et hyggeligt og sjovt plan sammen med en flok glade amatører, siger Claus Hansen, Morsø Skakklub.