/TIL LÆGE VIA TELEFONEN

TIL LÆGE VIA TELEFONEN

Hver 5. foretrækker fjernkonsultation hos lægen   –

 

Hver femte dansker foretrækker at konsultere deres læge over telefon, når det kommer til mindre skavanker.

En ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring viser, at hele 22 procent af danskerne foretrækker at konsultere lægen over telefon i stedet for at møde op fysisk hos lægen, når de har mindre skavanker eller problemer som ondt i halsen, ondt i maven, udslæt mm. Og andelen, der ønsker at gå til onlinelæge, er stigende.

Undersøgelsen viser, at det særligt er kvinderne, som foretrækker konsultationer over telefon. I undersøgelsen svarer hele 27 procent af kvinderne, at de foretrækker telefonkonsultationer, hvorimod dette kun gælder for 17 procent af mændene.

– Når så mange hellere vil tage en konsultation over telefonen end at møde fysisk op hos lægen, så handler det om, at det er lettere at finde telefonen frem i en travl hverdag end at skulle afsætte tid til at gå til lægen. Det er særligt ved muskel- og ledsmerter, små problemer som ondt i maven, udslæt og forkølelse samt børnesygdomme, at det nemt kan klares over telefonen, siger Per Østergaard, direktør for Mølholm Forsikring.

Gå til læge på din tablet
Hos Mølholm Forsikring har man taget konsekvensen af, at mange kunder efterspørger mere fleksible måder at blive tilset af en læge på, og derfor er man gået skridtet videre, og tilbyder nu kunderne konsultationer over video på tablet og telefon som et tilvalgskøb.

En sidegevinst med online læge er desuden, at det får mændene til at gå oftere til lægen. Hos Mølholm Forsikring oplever man nemlig, at fjernkonsultationer stort set benyttes lige meget af kvinder og mænd:

– Ovenstående er glædeligt, idet det måske kan være med til at sikre, at også mændene bliver bedre til at blive tilset af en læge fremfor at lade stå til og dermed undgå potentielle alvorlige sundhedsproblemer, siger Per Østergaard.