/UNDGÅ DYR REGNING

UNDGÅ DYR REGNING

Undgå dyr regning – test om din olietank skal sløjfes  –

 

Din olietank har begrænset holdbarhed, og risikoen for et olieudslip bliver større med alderen. Olieudslip kan forårsage forurening af jord og grundvand, og det kan komme til at koste dig mange penge. Morsø Kommune tilbyder nu en gratis måde, hvor du let og hurtigt kan teste, om det er tid til at sløjfe din olietank.

 

Rundt omkring på Mors står der mange olietanke. Sker der en olieforurening fra en tank, der skulle have været sløjfet eller ikke er placeret korrekt, er det ikke sikkert at forsikringen dækker. I værste fald kan udgifterne for dig som ejer løbe op i flere hundrede tusinde kroner til undersøgelser og oprensning af grunden.

Morsø Kommune har lavet en test på hjemmesiden, som kan hjælpe borgere med at undersøge, om det er tid til at sløjfe olietanken og dermed undgå at stå med en kæmperegning for et olieudslip.

  • Vi ønsker hverken for miljøet eller for borgernes pengepung, at der skal ske olieudslip fra tankene. Derfor har vi lavet en test, hvor folk let og hurtigt kan svare på nogle spørgsmål på kommunens hjemmeside. Så får man svar med det samme, om det er tid til at sløjfe tanken. Hvis man har spørgsmål, er man velkommen til at kontakte Teknik og Miljø, som står klar til at hjælpe, fortæller Meiner Nørgaard formand for Udvalget for Teknik og Miljø

Vær opmærksom på tre ting

Du kan teste om, det er tid til at sløjfe din olietank på mors.dk/olietank. Der er især tre ting, som du skal være opmærksom på omkring olietanken:

 

1) Er din olietank for gammel?

Tanke af stål som står over jorden skal sløjfes efter 30 eller 40 år

Nedgravede tanke af stål skal sløjfes efter 40 eller 50 år

Tanke af plast som står over jorden skal sløjfes efter 25 eller 40 år

Nedgravede tanke af plast skal sløjfes efter 45 år

2) Er din olietank placeret korrekt?

Hvis tanken er godkendt til opstilling indendøre, betyder dette at tanken skal være omfattet af en opvarmet bygnings ydervægge. Det betyder for eksempel, at du ikke kan placere tanken i et maskinhus eller en uopvar­met garage.

3) Er din olietank registreret i BBR?

Alle olietanke skal være registreret i BBR. Du kan finde dine BBR-oplysninger på OIS.dk

Kontakt gerne Morsø Kommune – Teknik og Miljø – på: teknikogmiljo@morsoe.dk eller telefon 9970 7000